"We speelden op cricketveld, keihard en veel te groot"

11 september 2015, 09:43

Ook Erixon Danso van FC Emmen was de afgelopen week op pad met een nationale selectie. De aanvaller maakt deel uit van het Arubaanse elftal en streed met Sint Vincent en de Grenadines om een plek in de volgende ronde van de WK-kwalificatie. Aruba redde het niet, maar Danso spreekt van een bijzondere ervaring.

Bij RTV Drenthe blikt Danso terug op de bizarre wedstrijden in de kwalificatiecyclus naar het WK van 2018 in Rusland. "De heenwedstrijd tegen Sint Vincent speelden we op een cricketveld. Dat veld was keihard en bovendien veel te groot. We verloren daar met 2-0, maar op Aruba scoorde ik 2 keer en stonden we tot vijf minuten voor tijd met 2-0 voor. Een verlenging leek de beslissing te moeten brengen, maar Sint Vincent scoorde alsnog. Onnodig en jammer, want de poulefase voor WK-kwalificatie halen is voor Aruba al een topprestatie", weet de oud-speler van onder meer FC Utrecht en FC Dordrecht.

Naast Danso maakt ook Gregor Breinburg (NEC) deel uit van de nationale ploeg van Aruba, de rest van het team bestaat uit spelers uit de nationale competitie. Geen hoogvliegers dus, geeft Danso toe. "Het niveau van die spelers kan je het beste vergelijken met de topklasse, hoofdklasse en eerste klasse hier."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen