Ook Den Bosch verwelkomt asielzoekers met open armen

11 september 2015, 12:35

In navolging van onder meer FC Groningen steekt ook FC Den Bosch zijn nek uit voor de vele asielzoekers in ons land. Een groep van ongeveer tweehonderd asielzoekers, die verblijft in de Eventronhal van Autotron te Rosmalen, is vrijdagavond te gast bij de competitiewedstrijd tegen Helmond Sport.

"Vanuit onze clubvisie streeft FC Den Bosch naar een positief imago in de regio en stad, waarbij voetbal de bindende factor is", legt directeur Edward van Wonderen uit. "FC Den Bosch heeft een sterke betrokkenheid en verbintenis met de stad en de regio en levert met veel plezier haar bijdrage aan sociaal-maatschappelijke activiteiten en goede doelen binnen haar verzorgingsgebied. Dit heeft er toe geleid dat we gedurende de afgelopen jaren een prettige relatie hebben opgebouwd met ruim 30 maatschappelijke organisaties. Vanavond heten we circa 200 asielzoekers welkom die onlangs zijn gearriveerd bij het Autotron in Rosmalen. We willen hen een ongedwongen avond bezorgen bij FC Den Bosch en wensen hen een leuke voetbalavond toe."

Namens het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) reageert woordvoerder Robert Ploeg dankbaar op het gebaar van FC Den Bosch. "Wij vinden het fantastisch dat de club onze bewoners de mogelijkheid biedt om een thuiswedstrijd van FC Den Bosch in Stadion De Vliert bij te wonen. We maken dankbaar gebruik van het aanbod en wensen alle bewoners die vanavond in het stadion aanwezig zijn een leuke avond toe."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen