De Gea verlengt contract Man United met vier jaar

11 september 2015, 13:06   Bijgewerkt: 11 september 2015, 13:13

De geruchten over het bijtekenen van David De Gea bij Manchester United blijken op de waarheid te hebben berust. De 24-jarige doelman uit Spanje heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw, vierjarig contract, met een optie voor nog een seizoen. Dat betekent dat hij ten minste tot de zomer van 2019 nog het doel van Man United zal verdedigen. Deze zomer stond hij op het punt om naar Real Madrid te verkassen, maar de transfer viel op het laatste moment in duigen.

Met dit nieuws komt er meteen een einde aan een maandenlange geruchtenstroom rond De Ge. De goalie van Manchester United was hard op weg naar Real Madrid, maar na een lange soap ketste de transfer van de 24-jarige Spaanse international af op de laatste dag van de transferwindow. Het ging op administratief vlak allemaal niet snel genoeg, waardoor de overstap van De Gea in rook opging. Zodoende bleef hij op Old Trafford, waar hij nu dus zijn contract verlengd heeft. Het is niet duidelijk of hier een afkoopsom in opgenomen is.

De Gea streek in 2011 neer bij Man United en kwam tot dusver al tot 175 optredens voor de club van Louis van Gaal, Memphis Depay en Daley Blind. Daar zal het dus absoluut niet bij blijven. "Ik ben blij met dit nieuwe hoofdstuk in mijn United-carrière. Ik geniet hier altijd, onder meer door de fantastische fans. Het is een speciale club, de ideale plaats voor mij. Ik kijk ernaar uit om de lastige zomer achter me te laten en me weer vol op het voetbal te concentreren."

Van Gaal vindt het een goede zaak dat De Gea bijgetekend heeft. "Hier ben ik zeer verheugd mee", zegt de Nederlandse manager. "Hij is een van de beste keepers te wereld. Hij heeft afgelopen seizoen een belangrijke bijdrage geleverd en is hier tot twee keer toe Speler van het Jaar geworden. Hij is populair, leergierig en bovendien nog steeds jong. Hij heeft nog een aantal prachtige jaren voor zich liggen", denkt Van Gaal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen