Drommel (18) keept tegen Ajax: "Komt niet uit de lucht vallen"

11 september 2015, 15:30   Bijgewerkt: 11 september 2015, 15:56

Een pas 18-jarige keeper staat zaterdag in het doel bij FC Twente. Coach René Hake, de voorlopige opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder, geeft Joël Drommel het vertrouwen in de wedstrijd tegen Ajax. Hij krijgt de voorkeur boven Nick Marsman, die het afgelopen jaar meerdere cruciale fouten gemaakt heeft.

"Dit komt niet geheel uit de lucht vallen", zegt Hake op de clubsite over zijn beslissing om Marsman uit het doel te halen. "Nick heeft tot nu toe wisselende wedstrijden gespeeld. En hoewel het niet makkelijk is zo'n keuze te maken, kijk je er als trainer ook naar of de andere er klaar voor is, dat is Joël. Hij is hier aan toe."

Hake is enthousiast over de jonge Drommel. "Nadat Joël na het EK met Onder 19 bij ons aansloot heeft hij het heel goed opgepakt en is hij snel naar het niveau van de eerste selectie toegegroeid. In de wedstrijden met Jong FC Twente heeft hij heel goed gespeeld en afgelopen week met Onder 19 deed hij het ook prima."

Vorig seizoen verloor Marsman zijn basisplaats bij FC Twente al aan Sonny Stevens, maar de oud-keeper van FC Volendam raakte daarna geblesseerd. Om die reden keerde Marsman weer terug onder de lat.

Met Hake op de bank en Drommel onder de lat verandert er één en ander bij het geplaagde Twente. "Of we tegen Ajax een ander FC Twente zien dan in het begin van dit seizoen? Hopelijk wel", zegt de coach. "Toen was de intentie er ook, alleen de uitvoering was niet altijd even goed. Dat moet nu beter. We besteden daar tijdens de trainingen veel aandacht aan en willen het spel zo snel mogelijk naar een hoger niveau krijgen. Daardoor moeten we zelf eerder in balbezit komen en dan gaat het uiteindelijk om het creëren van de kansen. Ik heb een redelijk goed gevoel overgehouden aan hoe we hebben kunnen trainen deze week. We hebben gewerkt aan vastigheden, zodat het team beter gaat functioneren. Dat moeten we omzetten naar de wedstrijden, daar gaat het uiteindelijk om. Dat willen we tegen Ajax laten zien in hopelijk een volle Grolsch Veste."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen