Lodeweges hoopt op Van den Berg in derby

11 september 2015, 17:14

Joey van den Berg trainde vrijdag voor het eerst sinds zijn liesblessure weer mee met de selectie van SC Heerenveen. Dwight Lodeweges, de coach van de Friese club, weet echter nog niet of de aanvoerder komende zondag kan spelen in de derby tegen FC Groningen in de Euroborg.

"Het ging goed, maar het was een tactische training. Joey is niet voluit gegaan en dat wilden we ook niet", zegt Lodeweges op de officiële website van SC Heerenveen over de vrijdagtraining. Van den Berg ondergaat zaterdag de laatste test voor de streekderby tegen FC Groningen. Lodeweges: "Ik heb Joey er graag bij. In zijn laatste wedstrijd tegen PSV speelde hij heel goed. Hij is belangrijk, met zijn spel, maar ook met zijn coaching en het neerzetten van mensen. Zeker in een jong team als het onze heb je ervaring nodig."

Lodeweges is op zijn hoede voor Groningen. "Ze zijn de nodige spelers kwijtgeraakt, maar als ik zie wat ze gehaald hebben, daar spreekt ambitie uit. Dat moet trouwens ook als je op twee fronten, Europees en in de competitie, wil presteren", stelt de oefenmeester. Groningen begint komende donderdag met een thuiswedstrijd tegen Marseille aan het Europa League-avontuur. Lodeweges verwacht niet dat de tegenstander zich daar zondag al door laat afleiden. "Hun spelers krijgen hier voor het eerst mee te maken. Het kan zijn dat ze denken van, 'ik moet fit blijven, want ik wil Olympique niet missen', maar ik denk het niet. Ik verwacht een gretig Groningen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen