MVV leert van Dumoulin: "Hij is echt onze inspiratiebron"

12 september 2015, 10:16

De geweldige prestaties van Tom Dumoulin in de Vuelta a España, de Limburger draagt de leiderstrui, zijn een inspiratiebron voor voetbalclub MVV uit Maastricht. De club is deze week druk met de voorbereiding op het duel met NAC Breda van zondag, maar houdt zich toch vooral bezig met de prestaties van provinciegenoot Dumoulin in Spanje.

"We zitten elke dag op het puntje van onze stoel. Eergisteren hadden we een bespreking met onze trainers, maar we hebben eerst de televisie aangezet om te kijken hoe Tom het ervan af zou brengen. Niemand had verwacht dat hij het zo verrekte goed zou doen", vertelt MVV-voorzitter Bert Kersten in Telesport.

De gemeente Maastricht heeft al laten weten dat het een huldiging voor Dumoulin gaat organiseren. Kersten hoopt de wielrenner ook persoonlijk in het stadion van MVV een bos bloemen te kunnen geven. "Wij gebruiken hem namelijk echt als inspiratiebron. Hij heeft laten zien dat alles mogelijk is, ook al ben je geen favoriet. Dat kunnen wij goed gebruiken als voorbereiding op de thuiswedstrijd van morgen tegen titelkandidaat NAC Breda."

Dumoulin draagt in de Vuelta de leiderstrui en zou de derde Nederlander ooit kunnen worden die de Spaanse wedstrijd wint. Hij moet dan dit lastige weekend nog wel overleven.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen