Van Dijk in basis Southampton, De Bruyne wissel

12 september 2015, 15:34   Bijgewerkt: 12 september 2015, 15:58

Virgil van Dijk heeft niet lang nodig gehad om zijn coach Ronald Koeman te overtuigen van zijn kwaliteiten. In het uitduel met West Bromwich Albion begint de Nederlandse verdediger vanmiddag (zaterdag) direct in de basis. Bij Manchester City begint topaankoop Kevin De Bruyne ondanks het ontbreken van David Silva en Raheem Sterling op de reservebank. De koploper gaat op visite bij Crystal Palace. 

De centrumverdediger, die laat in de transferzomer overkwam van Celtic, gaat dus zijn Premier League-debuut maken voor The Saints. Bij de ploeg van Koeman starten ook Dusan Tadic en Graziano Pellè.

Manchester City legde deze zomer zeventig miljoen euro op tafel om Kevin De Bruyne los te weken bij VfL Wolfsburg, maar de spelmaker begint vanmiddag tegen Crystal Palace wel op de reservebank. De verwachting was dat hij de geblesseerde David Silva zou vervangen, maar coach Manuel Pellegrini geeft de voorkeur aan Wilfried Bony. Raheem Sterling staat niet aan de aftrap, de Engelsman kampt met lichte pijntjes en is daardoor buiten de basisploeg gelaten.

Marko van Ginkel en Erik Pieters mogen vanmiddag hun kunsten vertonen in het Emirates Stadium. Het Nederlandse duo staat aan de aftrap bij Stoke City, dat om 16.00 uur de degens kruist met Arsenal. Ibrahim Afellay ontbreekt bij The Potters door een schorsing.

Steven Berghuis zat bij Watford FC dit seizoen vaker niet dan wel bij de selectie, maar maakt wel deel uit van de selectie van de promovendus voor het thuisduel met Swansea City. De oud-speler van AZ zit op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen