Verbeek: "Dan ben ik weer het stereotype, dat zal wel"

12 september 2015, 17:06

Gertjan Verbeek kent een wervelende start van het nieuwe seizoen met VfL Bochum. De Nederlandse coach staat na zes speelronden bovenaan in de Tweede Bundesliga, met zestien punten uit zes duels. Verbeek heeft het dus goed op de rit bij de Duitse club, waar hij kort na zijn aanstelling een fitnessruimte liet bouwen.

Volgens de coach, die veel waarde hecht aan fitheid, was dat echt nodig. "Wat ze hier hadden stamde uit de jaren negentig, toen had je zestien contractspelers. Nu zijn dat er dertig. Dan heb je betere faciliteiten nodig voor een topsportklimaat", doceert Verbeek in het NRC Handelsblad.

Hij weet dat hij daarmee wel weer de praatjes de wereld in helpt. "Tuurlijk voldoe ik dan weer aan dat stereotype, dat zal wel. Mensen moeten in hokjes worden gedrukt, daar zijn we in Nederland sterk in. Ben ik weer die Verbeek die zijn troepen over kling jaagt. Maar ik heb ook bewezen aanvallend en attractief voetbal te spelen en heb daarmee succes gehad."

De ervaren coach werd de afgelopen jaren ook weer in verband gebracht met Nederlandse clubs. "Je weet wat je met de trainer Verbeek in huis haalt. Met hem komt ook de mens Verbeek. Ik bemoei me overal mee en dat moet je wel willen in je organisatie", zegt hij met zelfkennis. "Bij AZ ging dat op een gegeven moment niet meer, nou dan houdt het op. Nu ik wat langer weg ben uit Nederland herinneren mensen zich misschien weer meer de goede dingen. Hoe ik gewerkt heb, hoe ik presteerde. Ik heb altijd doelstellingen gehaald, alleen bij Feyenoord was ik niet succesvol."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen