Iheanacho redt koploper Manchester City in slotminuut

12 september 2015, 18:12

De pas 18-jarige Kelechi Promise Iheanacho is even de held van Manchester City. De jonge Nigeriaan bezorgde zijn ploeg als invaller de winst in de uitwedstrijd tegen Crystal Palace. Met zijn eerste balcontact tekende hij voor de 0-1, waardoor de ploeg van coach Manuel Pellegrini zonder puntverlies blijft.

De cijfers van de eerste vier competitiewedstrijden van Manchester City waren indrukwekkend: 3-0, 3-0, 2-0 en 2-0. Zeker omdat één van die 3-0 zeges tegen Chelsea was, de titelverdediger. De ploeg stond door deze resultaten fier aan kop en hoopte op bezoek bij Crystal Palace op de vijfde opeenvolgende zege, maar wist dat dit niet eenvoudig ging worden. Met negen punten uit vier duels was die ploeg namelijk prima gestart.

Ook Manchester City had het lastig met Palace en leek punten te gaan morsen, maar in de slotminuut bepaalde Iheanacho anders. De Nigeriaan, die vorige maand zijn debuut maakte in het eerste van Man City, was er als de kippen bij om een schot van Samir Nasri via de rebound alsnog te promoveren tot doelpunt.

Arsenal had een aanmerkelijke rustigere middag. Het won zonder problemen op eigen veld van Stoke City, door doelpunten van Theo Walcott en Olivier Giroud werd het 2-0. Bij Stoke City stonden de Nederlanders Marco van Ginkel en Erik Pieters in de basis, Ibrahim Afellay was wegens een schorsing niet beschikbaar.

Virgil van Dijk debuteerde in de basis bij Southampton en hield direct de nul. Genoeg voor de winst bleek dat niet, op bezoek bij West Bromwich Albion bleef het 0-0. Naast Van Dijk had ook doelman Maarten Stekelenburg een basisplaats, ook oud-eredivisiespelers Graziano Pellè en Dusan Tadic mochten starten.

Swansea City, twee weken geleden te sterk voor Manchester United, verloor met 1-0 van Watford. Norwich City deed goede zaken in de strijd onderin door thuis drie punten te pakken tegen Bournemouth: 3-1.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen