PSV walst na dubieuze beslissingen over Cambuur heen

13 september 2015, 00:26

PSV heeft een zeer eenvoudige avond beleefd in Leeuwarden. Op bezoek bij Cambuur won het met zes doelpunten verschil in een wedstrijd die eigenlijk nooit een echte wedstrijd werd. Al na vijf minuten nam scheidsrechter Kevin Blom twee dubieuze, maar cruciale beslissingen. Eindstand: 0-6.

Cambuur had iets goed te maken tegenover de eigen supporters. Vorige week ging het onderuit bij Vitesse (4-1), de week ervoor werd het door Heracles en Oussama Tannane op de pijnbank gelegd in Almelo (1-6). Na onder andere het vertrek van aanvoerder Etiënne Reijnen, heeft de ploeg van Henk de Jong met name moeite met de organisatie. Er worden simpelweg te veel kansen weggegeven.

Tegen landskampioen PSV wilde Cambuur de ommekeer inzetten. Onder toeziend oog van een luidruchtige aanhang begon de thuisploeg ook gretig en offensief. Totdat het na vijf minuten hélemaal misging. Na een aanval van PSV kwam de bal terecht bij Andrés Guardado. De Mexicaan schoot het speeltuig hard richting doel, waar Harm Zeinstra weg was door een eerdere ingreep.

Blom

Blom

Luuk de Jong nam de verantwoordelijkheid op zich en schoot kalm binnen vanaf elf meter. De aanvoerder van PSV nam zijn ploeg vervolgens op sleeptouw. De Jong zette nog voor rust een hattrick achter zijn naam: eerst kopte hij raak uit een voorzet van Maxime Lestienne, even later tekende hij met een intikker voor de 0-3. Zijn derde treffer had afgekeurd moeten worden wegens buitenspel, maar dat gebeurde niet.

Cambuur was aangeslagen en vrijwel ook meteen vérslagen. Om de schade enigszins beperkt te houden met een man minder, werd er nog verder ingezakt. Ondertussen gingen de Eindhovenaren rustig door. Davy Pröpper beloonde zichzelf met een treffer door de bal hard binnen te schieten na een hakje van Lestienne. Twintig minuten voor tijd werd het nog erger voor Cambuur. Invaller Jurgen Locadia mikte raak uit een vrije trap, waar Zeinstra niet helemaal goed bij zat. De spits kopte vervolgens ook nog raak uit een scherpe voorzet, vlak voor tijd.

Het was een akelige avond voor de thuisploeg in Leeuwarden: 0-6. Ondanks de dubieuze strafschop en de overdreven rode kaart van Blom voor Van de Streek, moet Cambuur zich snel gaan herpakken. PSV sluit op zijn beurt overtuigend aan in de top van de ranglijst. Het elftal van Philip Cocu staat nu op elf punten, twee achter koploper Ajax, en kan zich gaan opmaken voor de Champions League-kraker tegen Manchester United.