Mourinho stelt Chelsea-fans gerust: "We degraderen niet"

13 september 2015, 10:45

De seizoensstart van Chelsea in de Premier League is dramatisch te noemen. De regerend kampioen verloor zaterdag met 3-1 bij Everton en staat na vijf wedstrijden op vier punten. Daardoor is er paniek in de tent bij de Londenaren en staat José Mourinho onder druk, maar de oefenmeester stelt dat hij de juiste man is voor Chelsea.

Opvallend is dat Chelsea na vijf wedstrijden evenveel nederlagen heeft geleden als in het gehele vorige PL-seizoen, namelijk drie. "Dit is de slechtste reeks uit mijn hele loopbaan", zegt Mourinho dan ook tegen de BBC. "We moeten met deze situatie omgaan, ik voel geen druk. Ik ben de juiste man voor deze functie en ik zou niemand weten die mijn baan beter zou kunnen doen."

Het doet Mourinho pijn dat Chelsea na vijf duels al een achterstand van elf punten heeft op koploper Manchester City. "We zijn nu afhankelijk van andere ploegen", weet de Portugees. "Ook al winnen we elke wedstrijd vanaf nu, dan zijn nog afhankelijk van de resultaten op andere velden."

De oefenmeester staat met zijn team nu dicht bij de degradatiestreep, een plek waar Chelsea natuurlijk niet thuishoort. "Maar ik kan mensen geruststellen, want Chelsea speelt volgend jaar echt niet in de Championship."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen