Van Marwijk snapt KNVB niet: "Koeman was ideaal"

14 september 2015, 08:34

Bert van Marwijk ziet de prestaties van het Nederlands elftal met lede ogen aan en spreekt van een 'warrig beleid bij de KNVB'. De voormalig bondscoach van Oranje snapt de handelswijze van de Nederlandse voetbalbond niet. "Vorig jaar werd Guus Hiddink aangesteld, terwijl iedereen zat te wachten op Ronald Koeman", zegt de bondscoach van Saoedi-Arabië.

"Koeman was de ideale persoon", sprak Van Marwijk zondagavond aan tafel bij het NOS-programma Studio Voetbal. Niet alleen de keuze voor Hiddink trekt de oud-bondscoach van Nederland in twijfel. "Ook de constructie Hiddink-Blind was opvallend, vind ik", aldus de 63-jarige oefenmeester, die daarmee doelt op het feit dat bij de aanstelling van Hiddink meteen al duidelijk werd dat Danny Blind hem na het EK 2016 zou opvolgen als bondscoach. Uiteindelijk gebeurde dit al eerder, na het ontslag van Hiddink.

Oranje verloor vorige week van IJsland (0-1) en Turkije (3-0), waardoor deelname aan het EK 2016 in Frankrijk waarschijnlijk mislopen wordt. "Het technisch kader blonk niet uit in duidelijkheid en stabiliteit. Er werden te veel verschillende tactieken en spelers gebruikt, terwijl Oranje juist duidelijkheid nodig heeft. Na IJsland paste Blind het elftal op vijf plekken aan", zegt de teleurgestelde Van Marwijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen