Over de grens: wat opviel in het buitenland

14 september 2015, 16:00

De Champions League barst deze week weer los, maar in de diverse buitenlandse competities beleefden niet alle Europese topclubs een vlekkeloze generale. De meeste indruk maakten misschien wel uitgerekend twee grote ploegen die komend seizoen ontbreken in het miljoenenbal. FCUpdate.nl maakt weer een rondje langs de buitenlandse velden, met onder meer ook aandacht voor een bijzonder record van Cristiano Ronaldo, een twijfelachtige serie van Klaas-Jan Huntelaar en eensgezinde uitslagen in Italië.

Mourinho moet lachen om ellende Chelsea

{image[304519][right-half][]}Vier punten uit vijf wedstrijden. Dat is de magere oogst van Chelsea in de eerste weken van dit Premier League-seizoen. Tegen Everton leed de landskampioen zaterdag alweer de derde nederlaag, het werd 3-1. Chelsea beleeft de slechtste seizoensstart sinds 1986 en staat voorlopig zeventiende op de ranglijst, maar manager José Mourinho gaat daar op geheel eigen wijze mee om. "Ik kan hier niet springen en lachen, want dan denken mensen dat ik niet treur om de nederlaag. Maar de waarheid is dat ik van binnen lach, want dit is een mooie uitdaging. Ik weet dat heel veel mensen het mooi vinden om mij eindelijk in een situatie als deze te zien. Geniet ervan, zou ik tegen hen willen zeggen. Ik zal dan weer van de dag van morgen genieten", aldus de eigenzinnige Portugees.

De slapende reuzen zijn weer wakker

{image[304596][right-half][]}De Serie A en de Bundesliga waren de afgelopen seizoenen niet de meest spannende competities van Europa. Juventus en Bayern München staken met kop en schouders boven de concurrentie uit en teams die op papier in staat zouden moeten zijn om het gevecht om de titel aan te gaan, faalden. Zo werd Borussia Dortmund vorig seizoen zevende in Duitsland en eindigde Inter als achtste in Italië. Beide teams spelen hierdoor geen Champions League-voetbal, Inter mag Europa zelfs helemaal niet in. De Champions League mist hiermee twee geweldige ploegen, want Dortmund en Inter zijn nu de trotse koplopers van de Bundesliga en de Serie A. Dortmund scoorde in vier duels al vijftien keer en walste zaterdag over Hannover 96 heen (2-4), Inter deed stadgenoot AC Milan pijn (1-0) en heeft de maximale score van negen punten uit drie wedstrijden. Bayern München en Juventus, dat met één punt uit drie duels dramatisch uit de startblokken geschoten is in Italië, moeten aan de bak.

Museumeigenaar van schlemiel naar held

{image[304595][right-half][]}Klaas-Jan Huntelaar stond zondag vol in de spotlights bij Schalke 04. De Nederlandse goaltjesdief, die doorgaans het vizier toch wel op scherp heeft staan, faalde al vroeg in het duel met FSV Mainz 05 vanaf elf meter en evenaarde hiermee een negatief Bundesliga-record. Voor de vierde keer op rij hielp de Nederlander namelijk een penalty om zeep. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Nuri Sahin (ex-Feyenoord), Bruno Labbadia, Harry Decheiver en Marko Pantelic (ex-Ajax). Het heeft ervoor gezorgd dat Huntelaar de volgende penalty niet meer mag nemen bij Schalke. "Natuurlijk zullen we bij de volgende keer iemand anders aanwijzen. Klaas-Jan staat voorlopig niet meer op de lijst", sprak Schalke-coach Andre Breitenreiter. Huntelaar maakte de misser vanaf elf meter overigens meer dan goed. Met een schot in de verre hoek nam onze landgenoot sportieve revanche. Hij werd alsnog de matchwinner en was hier zo blij mee, dat hij de cornervlag kapot trapte. "We zijn tevreden, alleen heeft de cornervlag het niet overleefd. Die neem ik mee naar huis. Daar heb ik een klein museum en deze past daar goed in", knipoogde Huntelaar na de wedstrijd.

Ronaldo schrijft geschiedenis bij Real Madrid

{image[304524][right-half][]}Eigenlijk zou iedere voetballiefhebber die hem nog nooit live aan het werk heeft gezien, er alles aan moeten doen om zo snel mogelijk een keer naar een wedstrijd van Real Madrid te gaan. Want wie dat nu doet, kan over tientallen jaren met trots aan zijn kinderen of kleinkinderen vertellen dat hij Cristiano Ronaldo aan het werk heeft gezien. Ronaldo zal dan te boek staan als één van de allergrootste voetballers aller tijden. Hoe goed hij is weten we nu eigenlijk ook wel, maar cynici hebben de neiging om vooral te zeveren over zijn kapsel of houding. Laten we daar alsjeblieft snel mee stoppen en Ronaldo, nu hij nog voetbalt, omarmen als de Pelé of Cruijff van deze tijd. Ronaldo maakte er zaterdag vijf tegen Espanyol en is nu topscorer aller tijden van Real Madrid in de Primera División. Hij scoorde al 230 keer en had slechts 203 duels nodig om dat aantal te bereiken. Ter vergelijking: de vorige recordhouder, Raúl, had 550 wedstrijden nodig om tot 228 goals te komen. Ronaldo is bezig om records neer te zetten die misschien wel nooit meer verbroken gaan worden. Dus voetbalfans: geniet ervan. Ronaldo is echt uniek.

Zondagmiddag in Italië: 2-2, 2-2, 2-2 en 2-2

{image[303574][right-half][]}Wie zondagmiddag even naar de uitslagen in de Serie A keek, zal even goed in zijn ogen hebben moeten wrijven. Alle vier wedstrijden die op het programma stonden, zijn gek genoeg geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Bij Hellas Verona-Torino, Palermo-Carpi, Empoli-Napoli en Sassuolo-Atalanta stond deze stand stuk voor stuk na negentig minuten voetbal op het scorebord. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Italiaanse competitie dat er vier duels op één dag op een 2-2 remise  uitgelopen zijn. Vooral het duel tussen Sassuolo en Atalanta, waar Marten de Roon de hele wedstrijd speelde, was bizar. Naast de vier goals waren er namelijk ook twaalf gele kaarten, twee rode kaarten en twee gemiste penalty's te noteren. De gang van zaken was een evenaring van het record van het aantal 2-2's in één speelronde, in 1997 eindigden er ook vier wedstrijden in deze stand. Het bleef niet onopgemerkt bij Barça-verdediger Gerard Piqué. "Ik zie dat 2-2 trending is in Italië. Als Lazio-Udinese en Inter-Milan ook in 2-2 eindigen, dan geef ik alle volgers die dit bericht retweeten een shirt", beloofde hij via Twitter. Helaas voor zijn volgers waren deze resultaten niet aan de orde.

Door: Roland Mather en Koen Jans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen