Wijnaldum neemt afscheid bij PSV-Manchester United

Jw
14 september 2015, 18:53

Supporters van PSV krijgen dinsdag in de rust van de Champions League-wedstrijd tegen PSV de gelegenheid om Georginio Wijnaldum uit te zwaaien. De 24-jarige middenvelder maakte in de zomer de overstap van PSV naar Newcastle United, maar had nog geen officieel afscheid gekregen. 

Wijnaldum leidde PSV afgelopen seizoen als aanvoerder naar de eerste landstitel in zeven jaar tijd. De Eindhovense club verkocht de Oranje-international vervolgens voor een slordige twintig miljoen euro aan The Magpies, waar hij al vier wedstrijden het shirt van droeg in de Premier League. Daarin kwam hij eenmaal tot scoren.

Uitgerekend in de rentree van PSV in de Champions League mag Wijnaldum het publiek uitzwaaien. De middenvelder kwam in 2011 naar Eindhoven, waar hij uitgroeide van talent tot sterkhouder. In 154 officiële wedstrijden scoorde Wijnaldum 56 doelpunten. Onlangs mocht de geboren Rotterdammer nog de Gouden Schoen in ontvangst nemen, de prijs voor de beste speler in de Eredivisie. 

PSV treedt morgen om 20.45 uur aan tegen Manchester United. Drie kwartier later zal Wijnaldum het thuispubliek dus uitzwaaien. Wellicht kan hij ook direct wat tips meegeven aan zijn oud-ploeggenoten, want Wijnaldum kwam dit seizoen al een keer in actie tegen Manchester United. In die wedstrijd hield Newcastle United de ploeg van trainer Louis van Gaal op een gelijkspel (0-0). 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen