De Rossi: "Luis Enrique laat zien geen dwaas te zijn"

15 september 2015, 14:56

AS Roma staat in de eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen tegenover een oude bekende. Op de bank bij FC Barcelona, woensdag de tegenstander in Rome, zit namelijk Luis Enrique. Hij was in het verleden, in het seizoen 2011/2012, één jaar coach van AS Roma.

Voor Luis Enrique was AS Roma zijn eerste werkgever als hoofdcoach. Een groot succes werd het niet, onder leiding van de Spanjaard eindigde de club slechts als zevende in de Serie A. Na één jaar werd, hoewel Luis Enrique nog een doorlopend contract had, besloten om de samenwerking te beëindigen.

In aanloop naar de CL-wedstrijd tegen Barça werd Roma-speler Daniele de Rossi gevraagd naar zijn ervaringen met Luis Enrique. Had de Spaanse coach eigenlijk wel genoeg tijd gekregen in Roma? "Dat weet ik niet", antwoordt De Rossi. "Hij is zelf opgestapt, dus je kan niet de club of de supporters de schuld geven. Het was een raar seizoen, vanuit de media kregen we ook weinig positieve kritieken. Blijkbaar hadden jullie daar ook geen belang bij. Elders heeft Luis Enrique laten zien geen dwaas te zijn. Zelf heb ik hem als mens altijd gemogen. Ik ben blij voor hem en zijn staf dat ze nu zo succesvol zijn, het zijn goede mensen", aldus De Rossi.

Met Luis Enrique op de bank won Barça vorig seizoen de landstitel, Copa del Rey en Champions League. Voordat hij in 2014 in dienst trad in Camp Nou, deed hij als coach nog ervaring op bij Celta de Vigo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen