PSV'ers mild over Moreno: "Absoluut geen opzet"

16 september 2015, 00:20

Het was hét moment van de wedstrijd tussen PSV en Manchester United: de blessure van Luke Shaw. De linksback van de Engelse club liep een dubbele beenbreuk op toen hij in het Eindhovense strafschopgebied neergehaald werd door Héctor Moreno.

De actie van Moreno bleef onbestraft en daarmee kwam PSV heel goed weg, want scheidsrechter Nicola Rizzoli had ook een strafschop en een rode kaart kunnen geven. Op sociale media spraken Engelse fans schande van de tackle van Moreno, maar zijn teamgenoten waren na afloop van de wedstrijd mild over de wilde actie van de Mexicaanse verdediger. "Heel spijtig natuurlijk, als zoiets gebeurt", zegt collega Jeffrey Bruma over de zware blessure van Shaw. "Maar er was absoluut geen sprake van opzet. Je kan niemand hier iets kwalijk nemen", vindt hij.

"Het leek mij een goed blok van Héctor", vult teamgenoot Jorrit Hendrix aan. Luuk de Jong sluit zich daarbij aan. "Zo'n blessure gun je helemaal niemand. Zelf kon ik het, in het veld, niet goed zien. Ging Moreno er wild in? Oké. Hij moest een blok zetten, dat deed hij. Verder weet ik het ook niet. Het klopt dat Héctor het zelf ook even moeilijk had toen hij zag hoe Shaw eraan toe was. Zelf heeft hij ook onlangs zijn been gebroken, in die WK-wedstrijd tegen Nederland. Dus het deed hem veel om Shaw te zien, maar hij is volwassen genoeg om daarna de knop om te zetten. Dat gold voor de rest van de ploeg ook, hoe moeilijk dat misschien ook lijkt."

Terwijl Shaw op het veld behandeld werd, tikten de spelers op het veld een balletje rond om in beweging te blijven en de tijd te doden. Het oponthoud duurde een minuut of acht. "Dat is ook voetbal", zegt Hendrix nuchter. "Maar zodra daarna het fluitje weer gaat, moet je meteen concentreerd zijn. Dat waren we."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen