Wenger: "Drive om Champions League te winnen is immens"

16 september 2015, 16:21

Arsenal bereikte in het seizoen 2005/06 de finale van de Champions League, die het vervolgens verloor van FC Barcelona. Daarna kwam de Londense club nooit meer in de buurt van de 'cup met de grote oren' en dat knaagt aan Arsene Wenger. De Fransman zou het geweldig vinden om met The Gunners het miljoenenbal te winnen.

De laatste vijf seizoenen werd de Engelse grootmacht steeds in de tweede ronde uitgeschakeld. Vorig jaar bleek AS Monaco, tot ieders verrassing, over twee duels te sterk. "We weten dat we dat moeten rechtzetten", blikt Wenger terug op de clubwebsite. "Het is nu aan ons om te laten zien dat we daarvan geleerd hebben", aldus de Fransman, die dit seizoen echt hoge ogen wil gooien in de CL. "De drive om de Champions League te winnen is immens bij deze club. Dat is Arsenal nog nooit gelukt, terwijl we er een aantal keer dichtbij waren."

Voor Arsenal begint het Champions League-seizoen vanavond (woensdag) met een uitduel tegen Dinamo Zagreb. De andere wedstrijd in Groep F gaat tussen Olympiakos Piraeus en Bayern München.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen