Groep F: Bayern wint simpel, Arsenal blameert zich

16 september 2015, 22:47   Bijgewerkt: 16 september 2015, 23:51

Bayern München heeft het lastige uitduel met Olympiakos Piraeus in de eerste speelronde van de Champions League op prima wijze overleefd. De Duits kampioen zegevierde in Griekenland met 0-3, mede door twee treffers in de absolute slotfase. Arsenal kende een valse start, de ploeg van Arsene Wenger ging in Kroatië met 2-1 ten onder tegen Dinamo Zagreb.

Bayern, nog niet geweldig op stoom in de Bundesliga, wist dat het een moeilijke avond tegemoet ging in de Griekse stad. De thuisclub won haar laatste zes CL-duels en Bayern moest het bovendien stellen zonder Medhi Benatia, Holger Badstuber, Jan Kirchhoff en Franck Ribéry. Toch slaagde de ploeg van Pep Guardiola erin om te zegevieren en dat deed het uiteindelijk nog vrij overtuigend met 0-3. Thomas Müller brak, zoals zo vaak, de ban voor de Duitsers. De aanvaller zag zijn voorzet in de 51ste minuut in één keer in de verre hoek ploffen. De treffer kan omschreven worden als een wereldgoal, al was de bedoeling van de international toch echt om de bal voor de goal te gooien.

Die treffer bracht Bayern in het zadel, al ging de thuisploeg nog wel fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er niet. Sterker nog, Bayern tilde de score in de slotminuten nog naar 0-3. Invaller Mario Götze scoorde in de 89ste minuut de 0-2, waarna Müller met zijn tweede ook nog een duit in het zakje deed. Hij scoorde vanaf de penaltystip en bepaalde de eindstand daarmee op 0-3.

In de veertigste minuut werd het nog erger voor de ploeg van Arsene Wenger, toen Olivier Giroud voor een lompe schop zijn tweede gele kaart kreeg. De Franse spits, die in de openingsfase nog tegen de paal kopte, dupeerde zijn team daar enorm mee. De klus werd daardoor nog moeilijk en toen Júnior Fernándes in de 58ste minuut de 2-0 tegen de touwen kopte, leken de drie punten binnen voor Zagreb. In de slotfase deed invaller Theo Walcott nog wel wat terug, waarna het nog even spannend werd. Verder kwam Arsenal echter niet, waardoor Dinamo Zagreb voor het eerst in vijftien jaar weer een Champions League-wedstrijd heeft gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen