Wenger pissig op arbitrage na negatieve mijlpaal

17 september 2015, 07:59

Arsene Wenger is al sinds 1996 de manager van Arsenal en beleefde woensdagavond een negatieve mijlpaal. De Fransman ging met The Gunners met 2-1 ten onder bij Dinamo Zagreb en de zeperd in Kroatië is de vijftigste nederlaag voor Wenger in zijn bestaan als Arsenal-coach. Dat is een primeur, aangezien een oefenmeester nog nooit vijftig keer verloor in de poulefase van het toernooi. Kanttekening: de Franse trainer heeft wel de meeste CL-wedstrijden achter zijn naam staan.

Wenger zei na afloop dat de factor geluk een belangrijke rol speelde in het duel met Dinamo Zagreb. "We waren ongelukkig", zegt de manager van Arsenal, die Olivier Giroud al na veertig minuten spelen van het veld gestuurd zag worden met een rode kaart. "Dat was zeer zwaar. En het eerste doelpunt was volgens mij buitenspel", klaagt Wenger in gesprek met de BBC.

Het moge duidelijk zijn dat de Fransman absoluut niet te spreken was over de Roemeense scheidsrechter Ovidiu Hategan. "Wij waren niet goed, maar de scheidsrechter ook niet. Ik begrijp hem niet. Als je Giroud hier zijn tweede gele kaart voor geeft, dan kan je heel veel kaarten trekken tijdens een wedstrijd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen