Roma-coach: "Geweldige prestatie, historisch doelpunt"

17 september 2015, 09:25

AS Roma wist titelverdediger en -favoriet FC Barcelona in het eigen Stadio Olimpico op een 1-1 gelijkspel te houden. Dankzij een kopdoelpunt van Luis Suarez kwamen de Giallorossi met 0-1 achter, maar een wonderbaarlijke treffer van Alessandro Florenzi zorgde voor een gelijkspel. Coach Rudi Garcia is trots op zijn ploeg.

"Dit is een geweldig resultaat. Het geeft ons vertrouwen een flinke boost", sprak Garcia na afloop tegen de Italiaanse media. "We waren tactisch zeer slim en wisten dat je tegen Barcelona hard moet werken en geconcentreerd moet verdedigen. In de counter hadden we gevaarlijker kunnen zijn, maar ik ben tevreden over ons optreden. We hadden ons goed voorbereid en de jongens hebben alles goed ingevuld", aldus de lovende Fransman.

Garcia ziet positieve ontwikkelingen bij Roma. "Dit team is gegroeid en de ervaringen van afgelopen jaar in de Champions League helpen ons nu. Daarnaast zijn aanwinsten als Edin Dzeko en Mohamed Salah al bekend met het toernooi. Het is een fantastische prestatie en we hebben een historisch doelpunt gemaakt", doelt Garcia op de wereldgoal van Alessandro Florenzi. "Die zal nog heel vaak herhaald worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen