Lodeweges: "Wij kijken vooral naar de lange termijn"

17 september 2015, 14:20

Vorige week liep sc Heerenveen tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Op bezoek bij de noordelijke rivaal FC Gronigen gingen de Friezen met 3-1 ten onder. De ploeg van coach Dwight Lodeweges staat nu op de elfde plaats in de Eredivisie, met zes punten uit vijf wedstrijden. Komende vrijdag gaat Heerenveen op bezoek bij NEC en drie punten zijn absoluut welkom voor de Friese club.

Lodeweges weet dat Heerenveen tot dusver wat wisselvallig is, maar maakt zich niet al te veel zorgen. "Je moet winnen om van een goede competitiestart te kunnen spreken, maar als het niet lukt, is het niet dramatisch", zegt de in Canada geboren trainer op de clubwebsite. Negen punten uit zes duels klinkt wel veel beter dan zes uit zes, weet Lodeweges. "Zes uit zes wil je liever niet, dan is de start niet goed, maar wij kijken vooral naar de lange termijn."

Mitchell te Vrede, Joost van Aken, Jordy Buijs, Younes Namli en Luka Zahovic zijn wegens fysieke klachten niet inzetbaar voor Lodeweges. Wie er wel gaan spelen, wil hij niet zeggen. "Ik ga de tegenstander niet wijzer maken", aldus de keuzeheer van de Friezen, die zijn ploeg in Groningen defensief zag wankelen, maar zich daar niet gek door laat maken. "We hebben zeven goals tegen uit vijf duels, daarvoor hadden we vier tegen. Zo slecht is dat niet, er zijn clubs die al heel wat meer doelpunten tegen hebben gekregen."

Na vijf speelronden heeft NEC één puntje meer verzameld dan Heerenveen. "NEC is bezig om te overleven, dan is zeven punten prima. NEC speelt goed georganiseerd, ze scoren weinig, maar geven ook heel weinig weg", stelt Lodeweges.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen