Huntelaar vindt lek bij Waterman, assist Kishna

17 september 2015, 23:22   Bijgewerkt: 17 september 2015, 23:27

De Nederlandse hoogtepuntjes waren spaarzaam op deze eerste Europa League-avond van het seizoen, maar bij Schalke 04 schoot Klaas-Jan Huntelaar met scherp. Hij scoorde twee keer in de uitwedstrijd tegen APOEL Nicosia, waar zijn voormalige teamgenoot Boy Waterman onder de lat stond.

Met name de eerste goal van Huntelaar was fraai. De spits nam, nadat teamgenoot Joël Matip de score had geopend, de bal vanaf een meter of dertig op zijn slof. Hoewel Waterman tijd genoeg leek te hebben om naar de hoek te gaan, was het schot de oud-doelman van onder meer AZ, PSV en sc Heerenveen te machtig. Met een tweede doelpunt, zijn twaalfde ooit in de Europa League, bepaalde Huntelaar de eindstand op 0-3.

Ook bij Lazio deed een Nederlander enigszins van zich spreken. Uit een vrije trap van Ricardo Kishna viel de 0-1 in de uitwedstrijd tegen Dnjepr, Sergej Milinkovic-Savic kopte de voorzet van de oud-Ajacied binnen. Dat leek voldoende voor de winst, maar in blessuretijd kwam de verliezend finalist van vorig seizoen langszij. Het duel werd, als gevolg van een UEFA-straf, overigens afgewerkt in een leeg stadion. Naast Kishna had ook voormalig AZ'er Wesley Hoedt een basisplaats bij Lazio, Stefan de Vrij ontbrak wegens een blessure.

Bij FC Basel, dat op bezoek ging bij Fiorentina, had Jean-Paul Boëtius een basisplaats. De oud-Feyenoorder werd bij een stand van 1-1 gewisseld, vlak daarna maakte zijn club de winnende goal. Beide Zwitserse doelpunten vielen nadat Fiorentina-speler Gonzalo Rodriguez na een belachelijke tackle met rood van het veld gestuurd was. Vroeg in de wedstrijd had Nikola Kalini? namens de thuisploeg de score geopend.

Bekijk hier alle uitslagen van de eerste speelronde in de Europa League-groepsfase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen