Theo Janssen: "Ziyech verdient een kans bij Oranje"

18 september 2015, 09:08

Theo Janssen zou het een groot verlies voor het Nederlands elftal vinden als Hakim Ziyech kiest voor een interlandcarrière in Marokko. De spelmaker van FC Twente is opgeroepen voor twee oefenduels met het Noord-Afrikaanse land, maar zou volgens Janssen zeker niet misstaan in dit Oranje.

"Ziyech verdient een kans bij Oranje", zegt de voormalig middenvelder van onder meer Vitesse, FC Twente en Ajax, die zelf vijf interlands speelde, tegen het ANP. "Hij blijft bij Twente overeind in een team dat niet draait en dat is knap. Feit is natuurlijk dat Wesley Sneijder de nummer tien van het Nederlands elftal is en wat mij betreft is hij ook de beste man voor die positie. Als Sneijder wegvalt, zit er alleen niemand achter."

Voormalig Jong Oranje-coach Foppe de Haan is het volledig eens met de woorden van Janssen, ook hij is zeer gecharmeerd van de 22-jarige Ziyech. "Hij had bij de selectie moeten zitten. Maar ik snap het probleem. Ik denk dat hij de opvolger kan worden van Sneijder. Hakim ziet veel meer dan de meeste spelers", stelt hij.

In het voorjaar werkte Ziyech een trainingsstage af bij Oranje, daarna werd hij niet meer opgeroepen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen