Roda JC, NEC, Zwolle en FC Twente nog in categorie I

18 september 2015, 09:47

Vier clubs uit de Eredivisie zitten in de financiële gevarenzone. Het zijn FC Twente, PEC Zwolle en promovendi Roda JC Kerkrade en NEC, zo heeft de KNVB laten weten. De clubs zijn, evenals eerstedivisionisten FC Den Bosch, RKC Waalwijk en VVV Venlo, door de licentiecommissie ingedeeld in categorie I.

De clubs in deze categorie moeten werken aan financieel herstel, meldt de bond. "Zij zijn daar zelf verantwoordelijk voor en bepalen zelf op welke wijze zij dit doen. Daartoe maken de clubs een plan van aanpak dat er op is gericht de club binnen maximaal negen meetmomenten (een termijn van drie jaar) structureel naar categorie 2 of 3 te brengen. Gedurende het traject houdt de licentiecommissie de clubs strikt aan de gemaakte afspraken in het plan van aanpak. Als de club daar zonder toestemming vanaf wijkt, kunnen sancties volgen variërend van een waarschuwing tot winstpunten in mindering", staat te lezen in een verklaring op de website van de KNVB. FC Twente kreeg om die reden vorig seizoen al tot tweemaal toe een puntenstraf opgelegd.

FC Twente zit sinds november 2013 in categorie I en VVV Venlo met ingang van maart 2014. De overige clubs vanaf november 2014, deze hebben dus iets langer de tijd om de zaken financieel op orde te krijgen.

In categorie III, met daarin de financieel meest gezonde clubs, zitten onder meer Ajax, PSV en Feyenoord.

Categorie II: ADO Den Haag, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, Excelsior, Fortuna Sittard, De Graafschap, Helmond Sport, MVV Maastricht, NAC Breda, Sparta Rotterdam, FC Utrecht, Vitesse, FC Volendam, Willem II

Categorie III: Ajax, Almere City FC, AZ, SC Cambuur, Feyenoord, FC Groningen, Go Ahead Eagles, sc Heerenveen, Heracles Almelo, FC Oss, PSV en Telstar

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen