Meevaller voor Feyenoord: toch geen schorsing Elia

18 september 2015, 09:53   Bijgewerkt: 18 september 2015, 09:59

Een enorme meevaller voor Feyenoord en Eljero Elia: de aanvaller wordt niet geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart bij de beloften. De aanklager betaald voetbal wilde hem voor vier duels aan de kant houden, waarvan één voorwaardelijk, maar de club heeft deze straf met succes aangevochten bij de tuchtcommissie.

Elia werd in een wedstrijd van Jong Feyenoord tegen Jong Cambuur van het veld gestuurd omdat hij een kopstoot zou hebben uitgedeeld aan Berend Schootstra. "Elia was op een gegeven moment geïrriteerd en gaf mij een kopstoot. Niet heel hard, maar hij raakte mij wel op mijn lip", stelde het 'slachtoffer' in het AD.

Op basis van deze verklaring, en de visie van de assistent-scheidsrechter die het incident had waargenomen, leek Elia kansloos in zijn strijd om vrijspraak. Een vormfout redde de aanvaller echter, want scheidsrechter Stijn Berben was vergeten om de rode kaart voor de Feyenoorder te vermelden op het officiële wedstrijdformulier. "We zitten hier een rode kaart te behandelen, die er helemaal niet is. Dat is een grove fout", sprak jurist Van Benthem van Feyenoord volgens het AD donderdagavond tijdens de zitting van de tuchtcommissie in Zeist.

De tuchtcommissie was het hier blijkbaar mee eens, want het sprak de aanvaller vrijdagochtend vrij. Hierdoor mag Elia, afgelopen weekend matchwinner tegen Cambuur, zondag meespelen tegen Roda JC Kerkrade.

Minder goed nieuws was er voor Sander van de Streek. De speler van Cambuur blijft voor één wedstrijd geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen PSV, meldt de KNVB. Van de Streek werd van het veld gestuurd nadat hij vroeg in het duel een schot van Andrés Guardado tegen zijn arm kreeg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen