Groenendijk rekent op Hasselbaink tegen Ajax

18 september 2015, 15:05

Met Nigel Hasselbaink voorin treedt Excelsior zondag aan tegen Ajax. Hij is door coach Alfons Groenendijk aangewezen als vervanger van spits Tom van Weert, die wegens een schorsing niet mag spelen. Om diezelfde reden ontbreekt ook verdediger en aanvoerder Sander Fischer bij de Kralingers.

Kevin van Diermen speelt op de plek van Fischer, voorin kiest coach Groenendijk dus voor Hasselbaink. "Nigel heeft in Schotland ook op die positie gespeeld, hij is een jongen die altijd loopt en sleurt. Hij doet soms ook onberekenbare dingen", zegt de trainer, die ook aanwinst Yoëll van Nieff in de basisformatie opneemt, op de clubwebsite. "Op deze manier denken wij Ajax zondag te kunnen bespelen. Wij moeten het compact houden, weinig ruimte weggeven en als wij de bal hebben genoeg brengen om zelf gevaarlijk te worden."

Groenendijk, in het verleden speler en trainer bij Ajax, weet dat zijn ploeg een lastige middag tegemoet gaat. "Ajax is immers koploper van de Eredivisie en één van de titelkandidaten. Samen met PSV hebben ze in mijn ogen de sterkste ploeg van de Eredivisie en daar moeten wij op anticiperen en daar iets tegenover zetten. Wij moeten er een echte wedstrijd van maken door ons Excelsior-gezicht te laten zien. Het zal niet makkelijk zijn, maar ik zie het vooral als een uitdaging. We zijn thuis nog ongeslagen, dat moet ons een goed gevoel geven. Elke ploeg moet het vervelend vinden om hier naartoe te komen. Het is aan ons om daarvoor te zorgen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen