Vd Looi benieuwd wat AZ uit hoge hoed gaat toveren

18 september 2015, 15:21

Een dag na de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille richt FC Groningen de blik alweer op de Eredivisie. De bekerwinnaar speelt zondagmiddag opnieuw een thuiswedstrijd, tegen AZ. Een onberekenbare ploeg, vindt FC Groningen-coach Erwin van de Looi. Hij tast in het duister over de speelwijze.

"Ze hebben dit seizoen al met vijf verdedigers gespeeld, 4-3-3 en ook 4-4-2. En bovendien speelden hun vorige tegenstanders Roda en De Graafschap beiden 4-4-2. Ik ben benieuwd wat ze uit de hoge hoed toveren", zegt Van de Looi op de website van FC Groningen. "Bij ADO Den Haag speelde trainer John van den Brom steevast 4-3-3, maar bij Anderlecht zat er meer variatie in. Belangrijker vind ik hoe wij zondag aan de start staan."

AZ is flink veranderd ten opzichte van vorig seizoen. "Er zijn diverse wisselingen geweest en het is allemaal wat jonger geworden", ziet Van de Looi. "Brezancic, de linksback is nieuw, voorin staat Vincent Janssen en daaromheen aardig wat creativiteit en frivoliteit. Het team heeft een jong en fris elan en er zit toekomst in."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen