Volendam zet NAC Breda op tien punten achterstand

18 september 2015, 22:07   Bijgewerkt: 19 september 2015, 09:29

NAC Breda is er vrijdagavond niet in geslaagd om de 13.500 toeschouwers in het Rat Verlegh Stadion te trakteren op een overwinning. De degradant bleef tegen FC Emmen steken op een 2-2 gelijkspel. FC Volendam wist in de vorm van een 0-2 overwinning bij Helmond Sport optimaal te profiteren van de Bredase averij en staat nu tien punten voor op de gedoodverfde titelfavoriet.

Voorafgaand aan het seizoen wist iedereen het eigenlijk wel zeker: de degradatie van NAC deed veel pijn bij de club, maar de Bredanaars zouden wel even kampioen worden en na één seizoen terugkeren naar de Eredivisie. Tot dusver heeft het er echter alle schijn van dat dit niet gaat lukken. Na het puntenverlies tegen Emmen is de conclusie dat NAC slechts twee van haar zeven wedstrijden in de eerste divisie heeft weten om te zetten in de volle winst.

Tegen Emmen schoot NAC wederom zichzelf in de voet, door niet efficiënt genoeg om te springen met de gecreëerde kansen. Sjoerd Ars bracht de ploeg van coach Robert Maaskant na een mooie actie al snel verdiend op voorsprong, maar in de tweede helft ging het mis. Na een kopbal van Sander Rozema en een heerlijk schot van oud-NAC'er Rick ten Voorde stond het opeens 1-2. Hoewel Mats Seuntjes de thuisploeg vanaf elf meter nog langszij schoot, zal de teleurstelling overheersen in Breda. Het moet gezegd worden dat het ook niet meezat, aangezien Kevin Brands tot twee keer toe op de paal stuitte en Luis Pedro in blessuretijd de lat raakte.

Zo moeilijk als NAC het dit seizoen heeft, zo eenvoudig gaat het Volendam af. Er was voor de trotse koploper werkelijk weer geen vuiltje aan de lucht in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Dylan Mertens tekende in de eerste helft voor de verdiende 0-1 in Brabant, hij rondde af na een voorzet van de linkerflank. In de tweede helft verdubbelde Gyliano van Velzen de marge namens de ploeg van coach Robert Molenaar, die tot dusver niet te stoppen te is in de Jupiler League.

Volendam liep wel uit op NAC, maar niet op Sparta Rotterdam en FC Eindhoven. De Spartanen hadden geen kind aan Jong PSV, dat dankzij treffers van Thomas Verhaar (tweemaal, één penalty) en Loris Brogno met 0-3 verslagen werd. Eindhoven zegevierde met 0-4 bij FC Oss. Anthony van der Hurk, Christopher Mandiangu, Fries Deschilder en Tom van Imschoot hadden met hun doelpunt een belangrijk aandeel. Sparta staat met nog één duel tegoed op vijf punten van Volendam, de achterstand van Eindhoven bedraagt zes punten.

Go Ahead Eagles won in de eigen Adelaarshorst met 2-0 van Jong Ajax, waardoor de ploeg uit Deventer Volendam ook nog in het zicht heeft. Het elftal van coach Dennis Demmers staat zes punten achter de koploper, maar heeft nog wel een wedstrijd over. Tije ten Dan was met twee treffers de gevierde man tegen Jong Ajax.

[photo,92331,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen