Van den Berg: "Trainer had er acht kunnen wisselen"

18 september 2015, 22:42

Joey van den Berg is goed ziek van de nederlaag van sc Heerenveen bij NEC, alweer het tweede verlies buiten het eigen stadion op rij. De Friezen gingen kansloos met 2-0 ten onder in Nijmegen. "Ik heb hier geen woorden voor en neem het mezelf kwalijk dat ik de jongens niet op scherp kon zetten", zegt de aanvoerder na afloop.

"Dit is voor mij ongrijpbaar", bromt een ontgoochelde Van den Berg. "We speelden zonder overtuiging, er straalde niets vanaf. Ik denk dat iedereen met de beste bedoelingen in het veld staat, maar dat is misschien nog wel het meest kwalijke, want uit ons spel blijkt dat niet", stelt de captain van Heerenveen op de clubwebsite.

Coach Dwight Lodeweges baarde opzien, door Henk Veerman en Caner Cavlan voor rust al naar de kant te halen. Daar had Van den Berg wel begrip voor. "Hij wilde een statement maken in de hoop iets teweeg te brengen, maar dat gebeurde niet. Voor de jongens die gewisseld werden is het vervelend, maar goed dit is wel profvoetbal. De trainer had er trouwens wel acht kunnen wisselen."

Komende dinsdag speelt Heerenveen de bekerwedstrijd tegen NAC Breda. Voordat het zover is, is er werk aan de winkel voor de Friezen. "Ik heb vandaag weinig aanknopingspunten gezien", besluit Van den Berg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen