Chelsea dankzij wangedrag Diego Costa langs Arsenal

19 september 2015, 15:44   Bijgewerkt: 19 september 2015, 16:48

Chelsea heeft vandaag (zaterdag) Arsenal op een discutabele wijze verslagen. Op Stamford Bridge werd het 2-0 voor de thuisploeg, maar op een erg fraaie manier ging dat niet. De thuisclub had daarvoor de hulp van arbiter Mike Dean nodig, die Arsenal-speler Gabriel op onbegrijpelijke wijze van het veld stuurde en de opgefokte Diego Costa liet staan. Uiteindelijk zou Arsenal het duel zelfs met negen man eindigen.

Diego Costa had het in de gehele eerste helft al aan de stok met de verdedigers van Arsenal, maar ging enkele minuten voor rust compleet zijn boekje te buiten. De spits plantte tot twee keer toe zijn hand in het gezicht van Laurent Koscielny, die stoïcijns voor zich uit bleef kijken. De Spanjaard ging daarna ook nog neus tegen neus staan met de Fransman en verkocht Koscielny een kopstoot. Scheidsrechter Mike Dean gaf de heetgebakerde aanvaller daar echter geen rood voor. Het leek de arbiter allemaal simpelweg te ontgaan.

Arsenal-verdediger Gabriel kreeg het allemaal wel mee en ging daarna verhaal halen bij Diego Costa. Het tweetal ruziede er op los, waarna Dean beide spelers een gele kaart gaf. Dean suste de ruzie echter niet, waarna de spelers in woord en gebaar boos op elkaar bleven. Gabriel tikte met zijn voet vervolgens licht tegen zijn tegenstander aan. Een incident van niets en zeker niet vergelijkbaar met het gedrag van Diego Costa bij Koscielny. Toch gaf Dean, op verzoek van de spelers van Chelsea, de verdediger van Arsenal zijn tweede gele kaart.

In de blessuretijd zou Chelsea ook nog de 2-0 maken, via Eden Hazard. Het schot van de Belg werd echter nog van richting veranderd door invaller Calum Chambers. Hij liet daarmee Petr Cech, die terugkeerde op het oude nest, kansloos. Voor Chelsea is de overwinning na de beroerde start zeer welkom. Bij Arsenal zal men een vervelende smaak overhouden aan het duel op Stamford Bridge en dat valt voor een groot op het conto van Diego Costa en Mike Dean te schrijven. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen