De Bruyne over Chelsea-tijd: "Wist niet wat ik fout deed"

19 september 2015, 16:32

Kevin De Bruyne is momenteel een gevierd voetballer die enkele weken geleden een miljoenencontract bij Manchester City tekende. Hij is daardoor actief in de Premier League, een competitie waar hij al enige ervaring mee heeft. Tussen 2012 en 2014 stond hij op de loonlijst bij Chelsea, maar aan die tijd heeft hij weinig mooie herinneringen.

In gesprek met Sky Sports blikt De Bruyne terug op zijn tijd in Londen. "Ik heb maar twee keer met Mourinho gesproken", zegt de Belg. "Eén keer voor een wedstrijd in november 2013 en een keer kort voor januari op een training. Ik zei toen tegen hem dat ik wegwilde omdat ik erg goed trainde, maar toch geen speelminuten kreeg."

De spelmaker weet niet waarom hij in Londen geen kans kreeg. "Ik wist niet wat ik fout deed. Dat was het grootste breekpunt voor mij bij de club. Ik kreeg geen enkele uitleg en wilde daarom echt weg bij de club", aldus de Belg, die in 2014 werd verkocht aan VfL Wolfsburg. "Dat was beter voor mij en ik heb daar totaal geen spijt van. Ik wilde simpelweg speelminuten maken."

Na één uitstekend seizoen in Duitsland werd de technicus afgelopen zomer voor 76 miljoen euro verkocht aan Manchester City.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen