Manchester City lijdt tegen West Ham eerste nederlaag

19 september 2015, 20:38

Manchester City is voor de eerste keer dit Premier League-seizoen tegen puntenverlies aangelopen. De ploeg van coach Manuel Pellegrini werd zaterdag in het eigen Etihad Stadium verslagen door subtopper West Ham United: 1-2. De eindstand was al bij rust bereikt.

Met de volle vijftien punten uit vijf wedstrijden was Manchester City haar jacht op het heroveren van de landstitel uitstekend begonnen. Met West Ham troffen The Citizens wel een tegenstander om rekening mee te houden; de Londenaren zegevierden eerder deze jaargang al bij Arsenal en Liverpool en draaien knap mee in de subtop van de Premier League.

Manchester City werd het volgende slachtoffer van The Hammers. Victor Moses zette de bezoekers al binnen zes minuten op voorsprong in het Etihad Stadium. De Nigeriaan kreeg alle tijd en ruimte om de bal aan te nemen en trof vervolgens doel met een laag afstandsschot. Diafra Sakho was 25 minuten later verantwoordelijk voor de 0-2. De Senegalees scoorde na een hoekschop, nadat hij was bediend door Pedro Obiang.

Kevin De Bruyne bracht op slag van rust met een schot van net buiten het strafschopgebied de spanning terug namens Manchester City. De thuisploeg maakte in de tweede helft nadrukkelijk jacht op de gelijkmaker, maar die bleef uit.

Manchester City blijft ondanks het verlies ook na deze speelronde koploper in Engeland, met vijftien punten uit zes wedstrijden. Wel kan het Manchester United van Louis van Gaal tot twee punten naderen, daarvoor moet zondag worden gewonnen bij het Southampton van Ronald Koeman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen