Frivool Heracles voorlopig koploper na zege op PSV

19 september 2015, 21:53   Bijgewerkt: 20 september 2015, 08:52

Heracles heeft zaterdagavond - in ieder geval tot zondag -  de koppositie in de Eredivisie gegrepen. De ploeg was met frivool, brutaal en aanvallend voetbal te sterk voor de huidig landskampioen. Mark-Jan Fledderus en Thomas Bruns deden een doelpunt van Luuk de Jong teniet: 2-1.

Het was voor Heracles vanavond de vijfhonderdste wedstrijd in de Eredivisie. Een topper in de dop, zo kon de ontmoeting tussen de nummers twee en vier worden genoemd. Heracles draait goed, vindt gemakkelijk het net en de verdediging staat tactisch prima. Datzelfde geldt voor PSV, dat afgelopen week nog de Engelse grootmacht Manchester United ten val bracht. Op voorhand dus een interessant affiche.

Ook in de fase die volgde waren de Heraclieden superieur aan de Endhovenaren. Het leverde de nodige kansen op. Voor Tannane, voor Darri, maar ook voor Thomas Bruns. De middenvelder aarzelde niet en krulde de bal bekeken langs Zoet (2-1). Maar waar het de eerste helft voortvarend ging, daar had Heracles in de tweede helft minder in de pap te brokkelen. Toch bleek de zwart-witte hel van Heracles voor PSV een horde te veel.

PSV ging vol voor de aanval, drong aan, had het meeste balbezit, maar creëerde weinig mogelijkheden. Dat was vooral de verdienste van Heracles, dat georganiseerd bleef voetballen en de linies strak op elkaar hield. Toch kreeg PSV in de slotfase nog een dot van een kans, maar Hector Moreno liet na om zijn ploeg op gelijke hoogte te koppen; zijn inzet bleek te zwak.