Zwolle legt ADO Den Haag in slotfase over de knie

19 september 2015, 22:03   Bijgewerkt: 19 september 2015, 22:11

PEC Zwolle is na zes speelrondes in de Eredivisie nog altijd ongeslagen. ADO Den Haag leek lang op weg naar een goed resultaat in het IJsseldeltastadion maar in de laatste twintig minuten draaide de thuisploeg het duel volledig om: 2-1. Mike Havenaar zette zijn ploeg op voorsprong maar Sheraldo Becker en Lars Veldwijk brachten Zwolle alsnog de overwinning. Met veertien punten uit zes duels kent Zwolle de beste competitiestart ooit en dat levert voorlopig de tweede plaats op de ranglijst op.

Ook in de amusante eerste helft had de explosieve aanvaller al van zich doen spreken. Illustrerend was de manier waarop Becker even voor rust op Dafne Schippers-achtige wijze langs Gianni Zuiverloon stoof en in de korte hoek op doelman Martin Hansen stuitte. Omdat Queensy Menig uit een hoekschop net voorlangs kopte en Lars Veldwijk in kansrijke positie over schoot, kwam de thuisploeg voor de pauze niet tot scoren.

Direct na de thee kwam Zwolle goed weg toen een heerlijke vrije trap van Alberg op de bovenkant van de lat belandde. Den Haag leek het duel onder controle te hebben maar in de zeventigste minuut bracht Becker zijn ploeg uit het niets langszij. De bezoekers leken aangeslagen en Veldwijk diende tien minuten voor tijd met zijn zesde doelpunt van het seizoen de tweede klap toe aan de bezoekers.

Nadat Giovanni Korte een grote mogelijkheid op de gelijkmaker had gemist, kreeg hij even later een bal vol in het gezicht geschoten. De invaller moest met een brancard van het veld en omdat Henk Fraser al drie keer had gewisseld, moest ADO met tien man verder. De thuisploeg kwam in het vervolg niet meer in de problemen en Stef Nijland en Becker lieten na het duel definitief in het slot te gooien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen