Milan wint ondanks tegengoals Hiljemark van Palermo

19 september 2015, 22:54   Bijgewerkt: 20 september 2015, 01:37

Twee keer gaf AC Milan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Palermo een voorsprong uit handen, maar uiteindelijk pakten i Rossoneri wel de volle drie punten. Met een rake kopbal bepaalde Carlos Bacca een kwartier voor tijd de eindscore in San Siro op 3-2 in Milanees voordeel. Voormalig PSV-speler Oscar Hiljemark maakte beide goals voor de Siciliaanse bezoekers.

Na de verloren derby tegen Internazionale van een week geleden, waarin het veldspel van de ploeg niet eens onaardig was, had AC Milan voor eigen publiek wat recht te zetten tegen Palermo. Aan de hand van Giacomo Bonaventura nam de equipe van trainer Sinisa Mihajlovic twee keer een voorsprong. De middenvelder schermde in de 21ste minuut de bal goed af, waarna hij Carlos Bacca bereikte en zijn ploeggenoot de 1-0 zag maken. Vijf minuten voor rust ramde Bonaventura een vrije trap tegen de touwen, waarmee hij de ruststand op 2-1 bepaalde.

Oscar Hiljemark had Palermo in de 32ste minuut op 1-1 gezet. De Zweedse middenvelder, die PSV afgelopen zomer verliet voor de Serie A-club, trof doel na een hoekschop. Hiljemark troefde Milan-keeper Diego Lopez af in een duel, mede omdat de sluitpost werd gehinderd door zijn collega Mattia De Sciglio. Hiljemark, die in Nederland niet direct bekend stond als een doelpuntenmachine, was in de 72ste minuut ook verantwoordelijk voor de 2-2. Ditmaal scoorde hij nadat Alberto Gilardino hem met een fraaie steekpass had vrijgezet voor Lopez. Hiljemark was vorige week ook al trefzeker tegen Carpi.

Nog geen drie minuten na de 2-2 ging Milan alweer aan de leiding, dankzij een rake kopbal van Bacca na een voorzet van Juraj Kucka vanaf de rechterflank. Milan komt door de winst op zes punten. Dat zijn er evenveel als Fiorentina en Lazio, maar die teams spelen zondag nog tegen respectievelijk Carpi (uit) en Napoli (uit).