Inter behoudt perfecte score door goudhaantje Icardi

20 september 2015, 14:27

Internazionale blijft de dienst uitmaken in de Serie A. De Nerazzurri zegevierden zondagmiddag met 0-1 bij Chievo Verona en staan daardoor na vier speelronden op de maximaal haalbare twaalf punten. Mauri Icardi maakte in het Stadio Marc'Antonio Bentegodi het verschil voor de blauw-zwarten uit Milaan.

Inter smeet deze zomer op de transfermarkt met miljoenen euro's van clubeigenaar Erick Thohir en dat werpt tot dusver absoluut haar vruchten af. Na overwinningen op Atalanta Bergamo (1-0) en Carpi (1-2) en de met 1-0 gewonnen derby tegen AC Milan wist de ploeg van coach Roberto Mancini ook Chievo aan de zegekar te binden. Het gaat dus steeds met een minimaal verschil, maar de drie punten worden keer op keer binnengehaald.

In de eerste helft van de wedstrijd in Verona werd de thuisploeg gevaarlijk via Alberto Paloschi en Lucas Castro, maar het was Inter dat op voorsprong kwam. Mauro Icardi reageerde goed bij een klutsbal en maakte van dichtbij de enige treffer van de wedstrijd. Het is het eerste doelpunt van het seizoen voor de Argentijnse spits, die zich vorig seizoen samen met Luca Toni tot topscorer van de Serie A (22 goals) kroonde.

In de tweede helft moest Jeison Murillo er met een blessure bij af bij Inter, dat de voorsprong ondanks een kans van Bostjan Cesar vast wist te houden. Komende woensdag ontmoet het nog altijd 'perfecte' Inter Hellas Verona, de buren van Chievo, in de Serie A.