Kuyt ziet Feyenoord groeien: "Hebben het redelijk op orde"

20 september 2015, 21:30

Na het dramatisch verlopen slot van het seizoen 2014/2015 drukte Feyenoord afgelopen zomer de reset-knop in. Er werd geïnvesteerd in kwaliteit en de breedte van de selectie en Dirk Kuyt werd als verloren zoon het nieuwe gezicht van de ploeg. En hoewel het zondag niet verder kwam dan 1-1 tegen Roda JC, vindt Kuyt dat Feyenoord niet ontevreden kan zijn over de start van het seizoen. "De media zijn soms wel heel kritisch."

Er viel weinig tegen de logica van Dirk Kuyt in te brengen. Een minuut of 45 na het laatste fluitsignaal in het Parkstad Limburg Stadion haalde hij, nadat hij met een handvol Limburgse medewerkers van de EHBO op de foto gegaan was, in gesprek met de media een moment in blessuretijd van de wedstrijd tegen Roda JC terug. "Mijn tegenstander ging onder de bal door, ik probeerde de bal tegendraads in de verre hoek te koppen. Voor mijn gevoel raakte ik hem goed, maar de bal kwam net op de lat. Daar ben ik doodziek van. Gaat zo'n bal erin, sta je hier heel anders te praten", zegt de aanvaller, die nog wacht op zijn eerste velddoelpunt van het seizoen.

Het is pas de tweede keer dat Feyenoord punten verliest. Vier van de eerste vijf duels werden gewonnen, daarnaast werd in Eindhoven verloren van PSV. "En eigenlijk vond ik dat er toen ook meer ingezeten had", zegt Kuyt over de enige nederlaag van zijn ploeg tot dusver. "Media zijn soms wel heel kritisch. Als we deze wedstrijd tegen Roda gewonnen hadden, was het beste seizoensstart in jaren geweest. Zo slecht gaat het dus ook weer niet. Ja, we kunnen en willen beter. Dat moet ook. Maar we zitten in een proces waarin we als team groeien. We gaan onszelf dit seizoen van week tot week verbeteren, dat weet ik zeker. Daar ben ik niet bang voor."

"We hebben de boel redelijk op orde", vindt Kuyt. Hij merkt dat de samenwerking op rechts met Rick Karsdorp steeds beter gaat en benadrukt dat zijn ploeg in de breedte veel mogelijkheden heeft. In drie van de eerste zes wedstrijden hielpen wissels zijn club over het dode punt. "We hebben gewoon een goed team", vindt Kuyt. "Waar we aan moeten werken, is het veldspel. Op sommige momenten willen we te graag en spelen we te gehaast. Je moet dan meer doseren en de bal langer in de ploeg zien te houden. Als je het tempo dan hoog kan houden, komen er vanzelf meer mogelijkheden. Daar valt voor ons nog veel winst te behalen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen