Juventus wint eindelijk, remise met glans voor Totti

20 september 2015, 17:05   Bijgewerkt: 20 september 2015, 17:43

Hoewel Juventus midweeks in de Champions League uiterst knap met 1-2 bij Manchester City wist te zegevieren, wilde het voor vandaag (zondag) in de Serie A nog niet lukken bij de regerend kampioen van Italië. Daar is eindelijk verandering in gekomen, door een 0-2 zege bij Genoa. AS Roma morste punten tegen Sassuolo, maar er was wel een fraaie mijlpaal voor Francesco Totti. Het clubicoon maakte zijn 300ste officiële doelpunt voor de Romeinen.

Voor Roma, dat midweeks keurig met 1-1 gelijkspeelde tegen FC Barcelona, was het 2-2 gelijkspel tegen Sassuolo een bittere teleurstelling. Toch had de remise voor de Giallorossi een speciale tint. Totti wist namelijk voor de 300ste keer het te vinden voor zijn grote liefde. De Keizer van Rome was goed voor de 1-1, na de openingstreffer van Gregoire Defrel. Matteo Politano bracht de bezoekers op slag van rust verrassend op 1-2 in Stadio Olimpico, maar Mohamed Salah bepaalde eindstand op 2-2.

Roma staat na vier speelronden op de derde plaats in de Serie A, met vier punten achterstand op koploper Inter (0-1 winst bij Chievo). De Romeinen staan nog altijd vier punten voor op Juventus, dat dus wel voor het eerst drie punten kon bijschrijven. La Vecchia Signora won dankzij een kolderiek eigen doelpunt van Eugenio Lamanna en een benutte strafschop van Paul Pogba met 0-2 bij de oudste club van Italië, waar Armando Izzo voor rust al een rode kaart (tweemaal geel) kreeg.

Er wordt volgende week een midweeks programma afgewerkt in Italië. Juventus speelt komende woensdag een thuiswedstrijd tegen promovendus Frosinone, Roma gaat dan op visite bij Sampdoria.