Groningen boekt eenvoudige thuiszege op slap AZ

Jw
20 september 2015, 19:09

Groningen heeft zich gerevancheerd van haar Europese nederlaag tegen Olympique Marseille. De thuisploeg wist zondagmiddag zonder veel moeite te winnen van AZ (2-0). Bryan Linssen bezorgde Groningen de voorsprong, waarna clubtopscorer Mimoun Mahi in de extra tijd de winnende treffer binnenschoot.

De laatste keer dat de twee ploegen tegen elkaar stonden in de Euroborg trok Groningen aan het langste eind. Dankzij een 3-0 overwinning dwongen de Groningers destijds Europees voetbal af. Afgelopen week speelde Groningen haar eerste Europese duel, toen het mocht aantreden tegen Olympique Marseille. Waar Groningen ten onder ging tegen de Franse ploeg, verloor ook tegenstander AZ afgelopen donderdag haar groepsduel tegen Partizan Belgrado.

Op zoek naar revanche van haar Europese nederlaag, kwam Groningen het felst uit de startblokken. Na vijftien minuten spelen kopte Groningen-spits Danny Hoesen een vrije trap van Albert Rusnák gevaarlijk door. Op enkele meters van het vijandelijk doel mocht Maduro vervolgens vrij inschieten, maar de ex-international kreeg de bal ongelukkig op de knie, waarna de bal aan de verkeerde kant van de paal eindigde.

Na een half uur was Hoesen opnieuw de aangever. Uit een lange bal van Maduro zette de spits samen met Bryan Linssen een fraaie combinatie op, die eindigde in een volley van Hoesen. AZ-doelman Sergio Rochet wist de inzet in eerste instantie nog te keren, waarna Linssen uit de rebound – op het randje van buitenspel – alsnog de 1-0 binnenschoot.

AZ-trainer John van den Brom gaf openlijk toe dit seizoen de juiste basiself nog niet gevonden te hebben. Tegen Groningen kon ook het sterk gewijzigde elftal – met onder meer Dabney dos Santos in de spits en Fernando Lewis op de rechtsachter positie – niet overtuigen. In de tweede helft versterkten Robert Mühren en Vincent Janssen de Alkmaarse aanval, maar ook dat mocht niet baten.

In de slotseconden van de extra tijd was Mimoun Mahi de defensie te slim af, waarna de invaller AZ alle hoop afnam. Met zijn vierde treffer van het seizoen zette de aanvaller de eindstand op 2-0.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen