FC Barcelona weer alleen koploper na zege op Levante

Jw
20 september 2015, 22:35   Bijgewerkt: 21 september 2015, 00:12

FC Barcelona heeft zondagavond de maximale score behouden in de Primera Division. De regerend landskampioen boekte een zakelijke zege op Levante UD: 4-1. Door de overwinning nemen de nog ongeslagen Catalanen de koppositie weer over van Real Madrid, dat twee punten minder heeft. Lionel Messi scoorde twee keer, maar miste ook een strafschop. 

Levante kwam naar Barcelona om vooral niet als kanonnenvoer te dienen. De einduitslag viel uiteindelijk nog enigszins mee, maar de club uit Valencia had heel weinig in te brengen. Trainer Luis Enrique was zelfs zo overtuigd van de kracht van zijn ploeg dat hij een aantal sterkhouders, waaronder Luis Suarez, rust kon geven. Lionel Messi en Neymar verschenen wel aan de aftrap.

Zij verzorgden drie van de vier doelpunten in Camp Nou. De score werd echter geopend door verdediger Marc Bartra, die mee naar voren was gekomen en een pass van Messi afrondde. Neymar verdubbelde even later de voorsprong én zorgde voor een strafschop, die werd benut door Messi. Het fenomeen uit Rosario ging even later nog een keer vanaf elf meter achter de bal staan, maar miste toen wel. Even later maakte de Argentijn alsnog zijn tweede van de avond. 

Tussendoor had Victor Casadesus nog gescoord namens Levante. Daar kreeg hij wat hulp bij van de Duitse doelman Marc-André ter Stegen, die net als in de afgelopen weken geen zekere indruk maakte en dit maal een voorzet vanaf de linkerflank miste. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen