Van de Looi: "Niet groots, maar alles aan gedaan"

21 september 2015, 07:53

FC Groningen kwam zondagmiddag tegen mede-Europa League-deelnemer AZ niet in de problemen. Na negentig minuten voetbal stond er een 2-0 eindstand op het scorebord in Euroborg. Coach Erwin van de Looi vindt dat een uitstekende prestatie. "Ik ben blij me de manier waarop we deze wedstrijd eruit hebben gesleept en de instelling waarmee we op het veld stonden."

"We hadden moeite met de manier waarop AZ speelde en met name het druk zetten op middenvelder Henriksen en Rienstra", analyseert Van de Looi op de clubwebsite. "In het verloop van de eerste helft kregen we meer druk en kwamen we er zelf iets meer uit. De goal was een mooie opsteker. Maar daarna leek het wel alsof we iets in de 'spaarstand' gingen spelen en teveel achteruit liepen. In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld en een kwartier voor tijd kwam AZ omdat het moest en aanvallend wisselde en door wisselde."

Van de Looi zag dat zijn ploeg het al veel eerder had kunnen afmaken. "We kunnen onszelf verwijten dat we de wedstrijd niet eerder beslisten. Aanvallen werden slecht uitgespeeld, of er werd onnodig buitenspel gelopen of er werden verkeerde keuzes gemaakt in het afspelen", aldus de oefenmeester. "En uiteindelijk maakten we toch nog de tweede en was Mimoun Mahi weer het goudhaantje. Ik zag dat het vandaag niet groots was, maar we hebben er wel alles aan gedaan en we wilden winnen. Komende woensdag beginnen we als titelhouder tegen FC Twente in de beker en hoop ik op hetzelfde scenario als vandaag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen