Goed nieuws voor Oranje: Turk Yilmaz tijdje eruit

21 september 2015, 10:49

Het Nederlands elftal heeft nog een sprankje hoop op plaatsing voor het EK 2016 en deze hoop is iets groter geworden. Turkije, dat de taak heeft om Oranje onder zich te houden, kan in de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden namelijk niet beschikken over Burak Yilmaz. De spits staat een maand buitenspel wegens een hardnekkige hamstringblessure.

De schutter van Galatasaray heeft de spierkwetsuur overgehouden aan het Süper Lig-duel met Trabzonspor (0-1 winst). Yilmaz viel tegen de nummer twee van Turkije na 66 minuten spelen uit en staat dus een maand aan de kant. Niet alleen voor Galatasaray, maar ook voor Turkije een domper. De spits maakte in de afgelopen 42 interlands namelijk negentien doelpunten. Hij was onder meer trefzeker in de uitwedstrijd tegen Oranje (1-1).

In de strijd om plek drie in de groep van Oranje heeft Turkije aan twee overwinningen genoeg om zich te plaatsen voor de play-offs voor EK-plaatsing. De ploeg van bondscoach Fatih Terim treft Tsjechië (uit) op 10 oktober en kruist drie dagen later de degens met groepsleider IJsland (thuis). De Turken staat twee punten boven het Nederlands elftal.

Oranje speelt zelf nog tegen Kazachstan (uit) en Tsjechië (thuis).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen