Wolfsburg-coach heeft spijt van kritiek op Bas Dost

21 september 2015, 11:52

Trainer Dieter Hecking van VfL Wolfsburg liet afgelopen weekend na de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC (2-0 winst) weten dat hij niet gediend was van de houding van Bas Dost. De Nederlandse spits zorgde als gouden wissel met twee goals voor een belangrijke overwinning, maar had volgens zijn coach een slechte houding. Hecking heeft spijt van zijn uitlatingen.

"Achteraf gezien had ik de kritiek beter intern kunnen houden", geeft de coach toe bij NDR Sportclub. Zijn woorden waren inhoudelijk wel juist, vindt Hecking. "Ik ben van mening dat dit ten goede komt aan het sportklimaat, de toon moet gezet worden aan het begin van het seizoen. Bas is nu een voorbeeld, maar het had ook iemand anders kunnen zijn. De timing was bewust gekozen", aldus de 51-jarige oefenmeester.

Hecking betichtte Dost na het duel met Hertha van egoïsme. "Voor de ploeg is het goed dat hij twee keer heeft gescoord. Maar hoe hij de afgelopen drie dagen heeft rondgelopen op de training getuigt van egoïsme, alsof zijn speelgoed was afgepakt. Dat kan hier niet. Als hij denkt dat dit de juiste instelling is, dan is hij verkeerd in Wolfsburg", sprak de keuzeheer van Wolfsburg tegen Kicker.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen