Lodeweges trekt discipline bij Heerenveen niet in twijfel

21 september 2015, 14:41

Het houdt op het moment absoluut niet over bij sc Heerenveen. Na een pijnlijk 3-1 nederlaag in de noordelijke derby tegen FC Groningen werd er afgelopen vrijdag met 2-0 verloren bij NEC. De ploeg van coach Dwight Lodeweges heeft komende dinsdag alweer de kans om de zinnen te verzetten, in de bekerwedstrijd tegen NAC Breda. "We moeten het weer op de rit krijgen."

Op basis van het analyseren van de beelden concludeert Lodeweges dat Heerenveen compacter moet spelen. "We spelen veel te groot", zegt de trainer van de Friezen op de clubwebsite. "Des te kleiner de ruimtes, des te makkelijker je kunt verdedigen. En als je goed staat, kom je op de juiste plekken in balbezit en ben je eerder bij het doel van de tegenstander", aldus de oefenmeester, die het tij maar wat graag wil keren met zijn elftal. "Dit is niet leuk, het moet gewoon ophouden."

De mentaliteit van de spelers van Heerenveen wordt wel eens in twijfel getrokken, maar Lodeweges vindt dat hier weinig aan schort. "Deze groep is gretig en traint hard, maar als je steeds een stap te laat bent ontstaat je onzekerheid. Dan gaan spelers te veel nadenken en dat moet je juist niet hebben", aldus de keuzeheer, die tegen NAC nog niet kan beschikken over Mitchell Te Vrede, Luka Zahovic en Younes Namli.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen