Blind baalt van blessure De Vrij: "Kan er ook nog wel bij"

22 september 2015, 07:39

Maandagavond maakte Lazio Roma wereldkundig dat Stefan de Vrij tot eind oktober nog uit de roulatie zal liggen wegens een knieblessure. Dat is slechts nieuws voor het Nederlands elftal, aangezien de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober) daarom aan de neus van de centrumverdediger voorbij gaan. Bondscoach Danny Blind baalt als een stekker van het bericht.

"Als het zo is, kan dat er ook nog wel bij", laat Blind optekenen in De Telegraaf. Hij hoorde dat Lazio-clubarts Stefano Salvatori zei dat De Vrij nog bijna anderhalve maand niet in actie kan komen. Toch hoopt de bondscoach van Oranje nog dat het meevalt. "Ik heb vorige week nog contact met Stefan gehad en wist dat hij afgelopen weekend niet zou spelen. Zijn rentree zou minimaal worden uitgesteld tot in de loop van volgende week."

De Vrij maakte ondanks knieklachten zijn opwachting in het met 3-0 verloren duel met Turkije en dat was niet goed voor zijn fysieke gesteldheid. Dat leidde tot onvrede bij Lazio, dat stelt dat de KNVB te veel risico nam met de oud-Feyenoorder. Daar is Blind het niet mee eens. "Je kijkt sec naar wat de mogelijkheden zijn. En in overleg met de speler en de medische staf maak je een verantwoorde keuze. Maar ik snap dat Lazio baalt. Daarvoor was Stefan al geblesseerd en nu dus weer. Het is voor een club niet leuk als hij van de ene in de andere blessure valt."

Mocht De Vrij inderdaad niet inzetbaar zijn tegen Kazachstan en Tsjechië, dan is dat een flinke aderlating voor Oranje. "Hij is een speler die een goede stap heeft gemaakt door naar de Serie A te gaan. In Italië is hij een stuk mannelijker en nóg meer een echte verdediger geworden. Daar heb je er als bondscoach nooit genoeg van", besluit Blind, die met zijn ploeg twee punten moet goedmaken op Turkije en dus afhankelijk is van de prestaties van de Turken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen