Hahn keept niet bij Feyenoord: "Ik vind het ook zonde"

22 september 2015, 15:51

Warner Hahn maakte vorig jaar indruk bij PEC Zwolle, waarmee hij tot de bekerfinale wist te geraken. Donderdagavond treedt de doelman in de tweede ronde van de KNVB Beker met Feyenoord aan tegen zijn oude club. Hoewel hij waarschijnlijk niet keept, is het voor hem een speciale wedstrijd.

Hahn vindt het een mooi duel, maar weet dat ze dat in Zwolle ook absoluut vinden. "Nou, reken maar dat ze blij zijn dat ze gelijk in De Kuip tegen Feyenoord starten", zegt de goalie in gesprek met Metro. "Na de halve finale en finale van vorig seizoen is het voor PEC nu direct weer een grote wedstrijd. Vergis je niet – als voetballer van een 'kleinere' club is het fantastisch om in De Kuip te voetballen. Op een doordeweekse avond, veel mensen op de tribune en aan het einde van de avond weten of je wel of niet door bent."

Maar niet alleen bij PEC Zwolle zullen ze gretig zijn, verzekert Hahn. "Reken maar dat we bij Feyenoord ook doordrongen zijn van het belang van de beker. We willen hem winnen – klaar. Ik heb met Zwolle ervaren hoe mooi dit toernooi kan zijn, maar dat het aan jezelf als ploeg is om het nóg mooier te maken. PEC is geen gemakkelijke tegenstander, maar wel direct een lekkere. Winnen van de finalist van vorig seizoen én de winnaar van het jaar ervoor en je zit direct goed in het toernooi", aldus de keeper.

Iets belangrijkers: bij Feyenoord moet Hahn eerste doelman Kenneth Vermeer steevast voor zich dulden in de pikorde. Daar is hij niet helemaal gelukkig mee. "De buitenwacht zegt dat het zonde is dat ik niet speel. Vind ik ook, maar op dit moment is het niet anders. Ik heb het naast me neergelegd en train keihard. Ik ben zo ontzettend hongerig naar dat ene moment waarop ik de kans krijg, dat de rest me gestolen kan worden. Er komt een dag waarop ik aan de bak moet, dán moet ik het laten zien. Dáár, het klaar zijn voor dat moment, haal ik mijn motivatie uit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen