SC Heerenveen bekert met moeite voorbij NAC

22 september 2015, 20:29   Bijgewerkt: 22 september 2015, 21:29

SC Heerenveen is doorgedrongen tot de derde ronde van de KNVB Beker. De ploeg van coach Dwight Lodeweges wist dinsdag in de tweede ronde niet te overtuigen tegen NAC Breda, maar boekte uiteindelijk een 0-1 zege in het Rat Verlegh Stadion.

NAC Breda geldt dit seizoen als de favoriet voor de titel in de Jupiler League, maar presteert vooralsnog maar moeizaam op het tweede niveau. De formatie van trainer Robert Maaskant bezet na zeven speeldagen de twaalfde plek, met slechts negen punten. De Brabanders, ooit een cupfighter, konden dus wel eens een succesje gebruiken. Maaskant hoopte voordeel te putten uit de rol van underdog, in de competitie is zijn club immers elke week de favoriet.

Voor rust hield NAC zonder problemen stand tegen Heerenveen. De bezoekers uit Friesland maakten een ongeïnspireerde indruk in Breda en kwamen in de eerste 45 minuten amper tot uitspeelde kansen. Heerenveen begon beter aan de tweede helft en kreeg al snel een goede mogelijkheid. Tarik Kada mocht op NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar af na slecht verdedigen van Donny Gorter, maar schoot voorlangs.

Henk Veerman had een half uur later wel succes. Op aangeven van Sam Larsson scoorde de invaller in de 83ste minuut met een fraai wippertje de 0-1. Kort daarna moest NAC verder met tien man omdat Michael Dingsdag rood kreeg voor het botvieren van zijn frustraties op Caner Cavlan. Met een speler minder kwam de thuisploeg in blessuretijd nog wel bijna op gelijke hoogte. Luis Pedro kon koppen na een verre uittrap van Ten Rouwelaar, maar stuitte op Heerenveen-keeper Erwin Mulder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen