Lewandowski schittert met vijf goals in negen minuten

22 september 2015, 21:56

Robert Lewandowski heeft geschiedenis geschreven in de Bundesliga. Met vijf doelpunten in slechts negen minuten, een record, boog de Poolse spits van Bayern München dinsdag in de thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg hoogstpersoonlijk een 0-1 achterstand bij rust om in een 5-1 overwinning.

Bayern-coach Pep Guardiola liet Lewandowski op de bank beginnen tegen Wolfsburg, maar vanwege de 0-1 achterstand, opgelopen in de 26ste minuut door een tegengoal van Daniel Caligiuri, bracht de Spaanse coach de Poolse spits direct na de doelwissel binnen de lijnen. Het sorteerde een ongekend goed effect.

Pep Guardiola

Bas Dost had na de aanvaring met zijn coach Dieter Hecking en zijn invallersrol van afgelopen weekend tegen Hertha BSC, waarbij hij wel met twee goals de matchwinner was, weer een basisplek bij Wolfsburg. De spits werd in de 78ste minuut naar de kant gehaald. Arjen Robben was vanwege een blessure nog afwezig bij Bayern München.

Bayern is door de winst nog zonder puntenverlies in de Duitse competitie, na zes speeldagen gaat het met achttien punten aan kop. Borussia Dortmund kan woensdag weer op gelijke hoogte komen met Bayern, daarvoor moet de ploeg drie punten pakken bij laagvlieger Hoffenheim.

Werder Bremen verloor met 2-1 bij promovendus SV Darmstadt 98. Een goal van Sandro Wagner in de 84ste minuut bleek beslissend. Werder-speler Fin Bartels incasseerde enkele minuten daarna zijn tweede gele kaart, waardoor de Noord-Duitsers afsloten met tien man. Door een treffer van Michael Gregoritsch in de 87ste minuut pakte Hamburger SV op het nippertje de winst bij het gepromoveerde FC Ingolstadt 04 (0-1). Zonder Roy Beerens won Hertha BSC thuis met 2-0 van 1.FC Köln, door twee doelpunten van Vedad Ibisevic.