PSV bekert verder na nipte zege op Cambuur

22 september 2015, 22:43   Bijgewerkt: 22 september 2015, 23:12

Bij rust stond PSV met 2-0 voor en leek er niets aan de hand te zijn voor de landskampioen. Maar Ogbeche had het nog niet opgegeven en de aanvaller bracht Cambuur binnen een paar minuten terug in de wedstrijd. Een stunt hing in de lucht, maar dankzij een verzilverde strafschop van Luuk de Jong won PSV de bekerwedstrijd alsnog, met 3-2.

Door de regen, de halflege tribunes en het minder populaire toernooi, hing er een wat troosteloze sfeer in het stadion. Op het veld deed Cambuur er wel alles aan, door in de openingsfase druk op PSV te zetten. Er kwamen ook wel wat kansjes, maar het verschil in kwaliteit was te groot.

De ploeg uit Eindhoven hoefde niet eens heel erg hard te werken, want de goals kwamen PSV aanwaaien. De 1-0 van Locadia ontstond na een mispeer van Ogbeche bij een corner, de tweede treffer werd door een Cambuur-speler gemaakt. Heerings probeerde de voorzet van Arias te blokken, maar passeerde bij deze poging zijn eigen doelman Nienhuis. Na rust veranderde het beeld in eerste instantie niet. Af en toe kwam Cambuur er even uit, maar de beste mogelijkheden waren voor PSV. Zo schoot Hendrix van afstand langs Nienhuis, maar niet langs Ogbeche, die de bal uit het doel kopte.

Zo zat PSV ineens in de problemen, terwijl het al gespeeld leek te zijn. Overgoor kreeg zelfs nog een prima kans op 2-3, maar Pasveer redde. Ondertussen had ook Luuk de Jong de paal geraakt, waardoor het helemaal open lag. De ruimtes werden groot, maar Cambuur bezweek uiteindelijk toch onder de druk. Mac Intosch haalde De Jong neer, terwijl doelman Nienhuis de voorzet uit de lucht leek te gaan plukken. Ook nu ging de bal op de stip en De Jong zelf benutte de penalty. PSV won zoals van te voren verwacht, maar Cambuur mag er trots op zijn dat het het de Eindhovenaren even goed heeft laten schrikken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen