Milan boekt benauwde zege ondanks sterke eerste helft

23 september 2015, 00:10

AC Milan zat dinsdag in de uitwedstrijd tegen Udinese bij rust op rozen, maar moest uiteindelijk tot de laatste seconde zwoegen om de drie punten veilig te stellen. Dat lukte, i Rossoneri verlieten het vernieuwde Stadio Communale Friuli in Udine met een 2-3 zege.

Binnen tien minuten leidde Milan al met 0-2 in de regio Friuli. Mario Balotelli opende in de vijfde minuut uit een vrije trap de score, vijf minuten later was Giacomo Bonaventura verantwoordelijk voor de 0-2 na een fraaie pass van Riccardo Montolivo. Nadat Cristian Zapata in de slotminuut van de eerste helft voor de 0-3 had getekend, leek het gespeeld.

Maar door goals van Emmanuel Agyemang-Badu en Duvan Zapata knokte Udinese zich in de eerste dertien minuten van de tweede helft terug tot 2-3. De thuisploeg bleef daarna druk zetten en kreeg ook meerdere mogelijkheden om het evenwicht te herstellen, maar uiteindelijk kwam Milan met de schrik vrij. Udinese eindigde de wedstrijd met tien man, Bruno Fernandes incasseerde in de tweede minuut van de extra tijd zijn tweede gele kaart. Bij AC Milan speelde Nigel de Jong de volle negentig minuten.

AC Milan klimt door de winst naar een gedeelde derde plaats in de Serie A. Het heeft na vijf duels negen punten, evenveel als Fiorentina. Dat team speelt woensdag nog wel voor eigen publiek de Derby van de Apennijnen tegen Bologna.